Ecologie

Bij Dynaset streven we ernaar om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact van onze activiteiten op het milieu.

BREEAM-beoordelingsmethode

Hét keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen.

Ecovadis
gecertificieerd

Bronzen medaille na de Ecovadis-audit in 2023.

Dynaset streeft naar duurzaamheid en circulariteit. Dit doen we door te luisteren naar de behoeften van onze klanten en samen te werken met fabrikanten en producenten die streven naar een gezondere en betere toekomst. Dit biedt onze klanten de mogelijkheid om het milieu te respecteren en hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Ecovadis

De natuur is de mooiste prijs .

We streven naar het gebruik van duurzame materialen en het minimaliseren van ons eigen afval. Door te kiezen voor onze diensten draagt u bij aan een groenere en meer duurzame toekomst.

Dynaset nv kondigt met trots aan dat we de bronzen medaille hebben gewonnen in de Ecovadis CSR ranking. Dynaset nv zet zich in voor duurzame ontwikkeling op sociaal, ethisch en ecologisch vlak. Het doel: het definiëren en implementeren van een strategie met een actieplan op het vlak van milieubewustzijn, sociale verantwoordelijkheid en corporate governance. Om onze inspanningen en vooruitgang duidelijk te maken aan onze klanten, leveranciers en werknemers en om een proactieve aanpak te hanteren voor de constante verbetering van ons MVO-beleid, besloten we deel te nemen aan de EcoVadis-audit.

Na deze audit hebben we de eervolle bronzen medaille behaald. “Eerst en vooral weerspiegelt deze bronzen certificering de sterke waarden en bedrijfscultuur van onze groep. Deze onderscheiding is ook een mooie bevestiging van de maatregelen en initiatieven die we de afgelopen jaren hebben genomen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Uiteraard zullen we op al deze vlakken blijven verbeteren, want volgend jaar willen we de zilveren certificering behalen,” aldus Filip Brisaert, CEO.

Wat is de EcoVadis-certificering precies?

EcoVadis is een platform voor CSR-ratings. Het helpt bedrijven van alle groottes en in alle activiteitssectoren om vergelijkende analyses uit te voeren en hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren via een gemeenschappelijk platform, een universele scorekaart en tools voor prestatieverbetering.  De EcoVadis-rating beoordeelt de kwaliteit van het MVO-beheersysteem van het bedrijf op basis van 21 duurzaamheidscriteria en 4 thema’s: milieu, duurzame inkooparbeid, ethiek en arbeid en mensenrechten.

BREEAM

Milieubewuste Keuzes in Alles wat We Doen .

We zijn er trots op dat we partner zijn van het ReStart-programma van Tarkett, waarbij we gebruikte vloeren en snijafval verzamelen om dit materiaal terug tot grondstof te laten verwerken.  

Daarnaast zijn we in staat om te werken volgens de BREEAM-beoordelingsmethode (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

Dit is een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact.

Binnen onze eigen schrijnwerkerij maken we gebruik van zelfgewonnen zonne-energie. Bovendien wordt het houtafval dat tijdens de productie ontstaat samengeperst tot houtbriketten, die op hun beurt weer worden gebruikt om de schrijnwerkerij te verwarmen. Op deze manier minimaliseren we ons energieverbruik en verminderen we ons afval. 

Ook op het gebied van mobiliteit nemen we verantwoordelijkheid. We investeren in elektrische voertuigen en hebben op onze locaties oplaadpunten beschikbaar. Op deze manier dragen we bij aan de overgang naar duurzame en milieuvriendelijke transportoplossingen.