Een duurzame omgeving

Ook Dynaset streeft naar duurzaamheid en circulariteit.

Dit doen we door te luisteren naar de behoeften van onze klanten en door samen te werken met fabrikanten en producenten die meewerken aan gezondere en betere toekomst. Het biedt onze klanten de mogelijkheid om het milieu te respecteren en hun duurzaamheid doelstellingen te realiseren. Zo zijn we bijvoorbeeld een partnership aangegaan met Tarkett en zijn we trotse partner van het ReStart-programma. Dit houdt in dat wij, samen met u, gebruikte vloeren en snijafval inzamelen om dit materiaal terug te laten verwerken tot grondstof.

Dynaset & Ecologie

Ook in onze eigen infrastructuur denken we verder. De schrijnwerkerij werkt op eigen ontgonnen zonne-energie. Ook wordt het houtafval van de productie samengeperst tot houtbriketten die op hun keer de schrijnwerkerij verwarmen.

We beschikken over een eigen recyclagepark, waaronder een container voor zwaar afval, voor papier/karton, voor hout en voor metaal. Batterijen van alle soorten recycleren we en vernis/lijm/verf of andere toxische stoffen worden apart verwerkt.

Verder blijven we investeren in elektrische wagens en beschikken we over eigen laadpalen op onze vestigingen

BREEAM

Daarnaast hebben we reeds ervaring in BREEAM renovaties (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Dit is een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Zie ook Projecten in de kijker – Project pegagus